De stad is mijn speeltuin

Sinds 2005 ben ik betrokken bij participatieprojecten in de publieke ruimte. Voor Creatief Beheer organiseerde ik een participatie traject met basisschoolkinderen en professionals om tot een nieuwe inrichting van de publieke ruimte van de Witte Zwaanshof te komen. Een grote tentoonstelling van de ingezonden prijsvraag ontwerpen, gejureerd door  mensen die vakmatig met de publieke ruimte bezig zijn, was de aanleiding voor de realisatie van het nieuwe hofje.

Waar is de mens?
Sinds 2005 maak ik samen met stichting Wijk-TV korte documentaires. Hierin doen wij onderzoek naar de stad en haar bewoners.

Mijn eerste wandschilderingen in de publieke ruimte zijn rond 2000 ontstaan. Sinds 2006 werk ik ook samen met buurtbewoners aan wandschilderingen.

De rol die bewoners spelen in de stad, de wijze waarop zij eigenaar zijn van de publieke ruimte. De wijze waarop zij zich tot elkaar en de wereld om hen heen verhouden zijn terugkerende thema’s in de videoproducties die ik maak.

Sinds 2013 werk ik op projectbasis als concept en procesmanager in bottom up projecten gericht op tijdelijk gebruik van lege plekken in de stad.

Als initiatiefnemer heb ik in Nieuw-Crooswijk de CROOSWIJKERZAND bij de gemeente onder de aandacht gebracht en samen met bewoners een programma ontwikkeld met moestuin, ontmoetingsbijeenkomsten en een kerstmarkt.

In De gemeente Delft heb ik binnen het project TINGELEN samen met stichting Groenkracht en actieve bewoners een programma voor ontmoeting en verblijf gecreeerd in een permacultuur-moestuin.

De eetbare stad, ontmoetingsplekken, kunst en cultuur zijn kernbegrippen in mijn praktijk als stadsmaker.

Ik was samen met Beeldend kunstenaar Willem van Hest initiatiefnemer van Kunstroute Kralingen Crooswijk, waarvoor ik nog steeds  op projectbasis voor bijzondere lokaties programma’s met kunst en cultuur ontwikkel.